Przeplanowuję sobie odrobinę dietę, i na tą okazję naskrobałem taką prymitywną ściągawkę wartości odżywczych wybranych produktów, bo nie lubię korzystać z często wątpliwej jakości suplementów witaminowo-minerałowych, skoro można z diety. Kolorkami się nie sugerujcie, bo to jedynie info dla mnie w tej konkretnej sytuacji. Może komuś się przyda [...]
[...] produkty o obniżonej zawartości tłuszczu -1lub2-procentowe mleko,niskotłuszczowy jogurt oraz niskotłuszczowy lub bestłuszczowy ser. Produkty roślinne -Fasola-z puszki,czerwona,szparagowa itp. -Groszek,soczewica inne warzywa strączkowe -Orzechy i nasiona -Chleb ziemniaki,ryż,makaron,zboże Produkty sojowe -Chociaż nie są bogate w [...]
[...] czynną witaminę A. Spotyka się też rośliny o zabarwieniu zielonawo żółtym, co wskazuje na obecność ryboflawiny, która jest witaminą B2 oraz takie warzywa i owoce jak kapusta czerwona, buraki, żurawiny, czarne porzeczki zabarwione antycyjanami. Podsumowanie Warzywa i owoce - ich rola w żywieniu 1. Warzywa i owoce są dobrymi źródłami witamin [...]
[...] znaczną ilość witaminy C. Dlatego warto przypomnieć, które produkty są szczególnie bogate w tę witaminę: natka pietruszki (177,7 mg witaminy C/100 g produktu), papryka czerwona (144 mg), brukselka (94 mg), brokuły (83 mg), szpinak (67,8 mg), kapusta włoska (64 mg), kapusta biała (48 mg), cytryna i pomarańcza (49-50 mg). Często jednak samo [...]
[...] biszkopcik schab galaretka wiśniowa szynka z indyka truskawki mrożone sucharek bez cukru sok z czarnego bzu dynia konserwowana sok malinowy bakłażan papryka czerwona Dieta dostarcza około 1000 kcal dziennie i umożliwia zrzucenie około 1 kilograma nadwagi tygodniowo. Bazą diety jest ryż z owocami kończącego się lata, śliwkami, [...]
[...] nie całe, ale w sporej ilości. Moje pytanie brzmi tak: ile czasu musi upłynąć pomiędzy zjedzeniem fasoli (robie to w pracy) a zjedzeniem mięsa (obiad w domu). I czy mięso można np zastąpić jajkiem (ile?), twarogiem, czy czymś innym. I czy w ogóle taka fasola czerwona konserwowa to dobry sposób na uzupełnienie białka w diecie na mase? pozdrawiam
Podstawy układania diety Witam. Ze względu na to, że powstaje wiele diet błędnych w których ilość kcal, btw i co najczęściej się zdarza tłuszcze i warzywa są w okolicach treningowych napiszę gdzie co powinno się znajdować aby było ok. Na pierwszy miejscu zawsze ale to zawsze stawiamy na Dietę, a raczej powinno się tak robić. Obliczamy [...]
[...] ilość witamin: K, C, A, z grupy B , sporo potasu, manganu, i trochę żelaza. kapusta biała znajdziemy w niej witaminy C, z grupy B, A, trochę witaminy K, E, rutyny. kapusta czerwona jest dobrym źródłem sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza, siarki, miedzi, cynku, fosforu, fluoru, chloru, jodu, karotenów oraz witamin E, K, B1, B2, B6, C. kapusta [...]
Co o Tym myślicie..? Nadaje sie na obiad Pierś z kurczaka 100g Ryż 50g Kasza gryczana 20g Białko jajka 35g Mąka 10g Czerwona fasola 60g Sos 90g Bilans 525kcal Smacznego...:)
[...] tylko 4 całe jajka dziennie, ryby morskie i piersi z kurczaka. W sierpniu więcej miałem cardio. Trening oporowy od 3 do 4 razy w tygodniu. Spożywam sporo warzyw i błonnika (czerwona fasola, ryż brązowy, płatki i otręby owsiane). Jak widać cholesterol jak i jego frakcje uległy podwyższeniu. Co o tym sądzicie? Bo się zastanawiam nad ograniczeniem [...]
[...] ! Mam 12 lat 160 cm wzrostu i waze 78 kg A dieta wyglada tak Rano : jogurt lub jajko na twardo lub 2 kanapki z wedzonym lososiem i chlebem razowym W szkole: wafle ryzowe 3 OBIAD W SZKOLE- dietetyczny Po szkole- jablko, banan Potem silka, basen ( na silce bieznia itp. ) A na kolacje po wysilku ryz + tunczyk + czerwona fasola I jak..odpiszcie ! :)
[...] podaż węgli czy lepiej tłuszczy? 2x w tygodniu posiłek po treningowy składający sie z ryb( śledz, makrela, tunczyk, dorsz) Do 3 posiłków dorzucam mieszankę z warzyw( czerwona fasola, cebula, papryka, ogórek, pomidor, brokuł, czosnek, groszek, szczypior, seler naciowy) Warzywa nie wszystkie na raz tylko wedle tego na co mam ochotę, czasami [...]